ACTUALIZARI

Playlist martie 2012



luni, 20 decembrie 2010

Explore Flickr

Blogul și contul pe Flickr le-am făcut dintr-un impuls. N-am nici pagină pe Facebook, nici vreo legătură cu activități de genul acesta. Flickr-ul a venit pentru a susține blogul, care avea un spațiu de upload limitat. Pe vremea aceea nu știam că și pe Flickr dacă optezi pentru varianta gratis, după 200 de imagini vor fi afișate numai ultimele 200, restul fiind inaccesibile. Între timp am plătit 2 ani de hosting și am remediat problema. Oricum nu este foarte scump.

Acum câteva zile am aflat întâmplător că am ajuns în Explore Flickr. Dacă sunteți ca mine și nu ați acordat atenție acestui aspect pe Flickr, Explore ar însemna o selecție zilnică a celor mai reușite 500 de imagini, făcută pe baza unui script, deci procesul este automatizat.

După asta am aflat că am mai avut o imagine în Explore, prin noiembrie. Eu dacă nu m-am agitat să ajung acolo, nu am urmărit niciodată paginile cu imaginile alese, dar există o întreagă isterie legată de Explore.

După asta am mai intrat în Explore cu încă 2 imagini. Dintre cele 4, 2 au căzut din Explore deoarece nu mai corespund criteriilor de selecție (imaginile nu s-au "stricat" între timp, ar le-am pus în grupuri).

Cum ajungi în Explore?

Ușor, dacă ai intrat într-un cerc care are un scop bine stabilit, acela de a ajunge zilnic în Explore.

În primul rând trebuie să-ți manifești dorința de a ajunge în Explore cu menționarea acestui lucru cât mai des și cât mai vizibil. Trebuie să te bucuri dacă cumva o imagine a ajuns acolo și să-i acorzi atenția cuvenită prin crearea unui set măcar, cu numele Explore și precizarea acestui lucru mare în titlul imaginii.

Al doilea lucru este să începi cu o serie de comentarii la cât mai multe imagini din Explore (pornind de la prima) și să înviți lumea să-ți vizualizeze fotografiile. Din 500 de oameni măcar 50 dacă vin este foarte bine. Dacă ajungi în Explore, vor veni tot mai mulți. 

Al treilea lucru, să ai imagini interesante, pe cât posibil, deși dacă legi niște prietenii, nu prea mai contează. La început va fi mai greu, chiar dacă sunt absolut deosebite. Doar sunt numai 500 de locuri disponibile. Și există o tendință generalizată ca oamenii să se ajute între ei. Totuși nu este un cerc închis ermetic, mai sunt ceva fisuri, testat.

Nu puneți imaginile în grupuri. Deși se spune pe net că un maxim de 5 grupuri ar fi ok, dacă este un grup neagreat de către script, poate fi doar unul singur și imaginea este scoasă din Explore. Am testat eu și imaginea a ieșit din Explore imediat.

De ce trebuie să faceți toate astea? Pentru că momentan (se spune că acest script schimbă regulile periodic) imaginile ajung în Explore dacă au fav de la oameni cu imagini în Explore, comentarii de la oameni cu imagini în Explore (cu cât au imagini mai bine cotate, cu atât au o forță mai mare) și vizualizări multe.

Eu de când am ajuns în Explore cu 4 imagini (involuntar), am reușit să aduc în Explore alte imagini prin comentarii și fav, deși per ansamblu ele nu aveau nimic deosebit și nici un trafic mare (eu dau fav și pentru încurajare sau pentru a vizualiza ulterior anumite tehnici, date și altele). Ajung pe ultimele locuri, dar ajung (nu doar cu un comentariu de la mine, dar cu foarte puține). Un alt avantaj pentru fav din partea mea este că și celelalte contacte ale mele văd imaginile și sunt șanse mai mari să facă trafic, măcar de curiozitate. 

Deci se poate ajunge în Explore dacă îți propui asta și pătrunzi în cercul celor care se "votează" zilnic. Rata de eșec este foarte mică dacă ai reușit să le atragi atenția.

Recapitulez:
- să atragi comentarii de la cei cu imagini în Explore;
- să nu pui fotografiile tale în grupuri (pentru maximă siguranță);
- să ai imagini decente măcar la început;
- să nu uiți să comentezi și să adaugi la galeria favoriților tăi imaginile "prietenilor".

Cam asta ar fi, simplu. 

Baftă!

PS. Am făcut de la început tot felul de teste pe Flickr, asta a și atras o oarecare apreciere și un număr mare de contacte într-un timp foarte scurt. Aș mai avea câte ceva de povestit. O situație similară se întâlnește și la concursurile de acolo. Deși am câștigat multe, am pierdut la fel de multe și am urmărit cum sistematic aceeași oameni votau împotrivă, indiferent de imagine, concurs, grup. Oarecum trist pentru omenire.
Însă Flickr este o sursă excelentă de imagini bune și înțelegeți mai bine cum se nasc fotografiile deosebite. Unii oameni sunt chiar dispuși să povestească cum fac eu pe blog, alții refuză să-și divulge secretele, dar deja am început să văd dincolo de imagine, de obiei caut confirmări. 
Rămâne un subiect deschis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...