ACTUALIZARI

Playlist martie 2012



luni, 10 ianuarie 2011

Trăiesc într-o lume imbecilă

Știu că sigur se poate și mai rău.

Începe din ce în ce mai mult să nu mi se mai pară utopie filmul în care toată lumea trebuia să fie egală și cei frumoși purtau măști, cei puternici aveau niște greutăți legate și tot așa, înțelegeți ideea.

Mai nou, Adventures of Huckleberry Finn va fi rescris pentru a elimina cuvântul "nigger", adică un fel de "cioroi", care devine "sclav", iar "injun", un fel de "gălbejit", devinde "indian". Adică să ne facem că uităm vremurile prin care au trecut acei oameni. Desigur că toată schimbarea ar fi în interesul acestor 2 ... categorii care au fost persecutate in mod real. Una exterminată, cealaltă exploatată.
Cred că va fi mult mai demn să fie numiți "sclavi" copii de culoare, decât "cioroi". Eu în locul lor m-aș simți în mod clar mai "bine".

Iar faptul că a fost cineva capabil să catalogheze întreaga carte drept una rasistă, mă dezarmează total. De fapt nu cineva, ci este un întreg curent. Mă întreb dacă am citit toți aceeași carte. În loc să se explice situația de atunci, se recurge la o metodă penibilă de rescriere a cărților. 

 Nu vă bucurați că se întâmplă totul peste "baltă", astfel de idei "strălucite" circulă repede.

Probabil sunt peste tot cărți și nu numai, care conțin termeni mai mult sau mai puțin ofensatori.

Trăiesc într-o lume imbecilă.

Un comentariu:

  1. Welcome to the club.

    Suntem în era Lady Gaga, Inception şi Harry Poter. Antonioni, Godard şi Dali au murit.

    Arta va rămâne cu Hirst, în alte epoci a fost van Gogh.

    Asta e.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...